La Carte
Entrées
Voorgerechten
Starters
-
Salade de filets de hareng à la pomme Jonagold 14.90€
Slaatje van haring met jonagold appel
Herring salad with Jonagold apples -
Tartare de saumon frais au genièvre 16.40€
Tartaar van zalm met jenever
Salmon tartar with Junipper -
Salade de crevettes grises aux chicons, parfumée au curry 20.00€
Slaatje van grijze garnalen en witloof geparfumeerd met curry
Gray shrimps from ostende -
Tomate aux crevettes grises d’Ostende 21.50€
Gevulde tomaat met ostendse grijze garnalen
Tomato filled with gray shrimps from Ostende -
Brochette de petits boudins grillés aux deux confitures faites maison ( chicons et oignons) 16.00€
Gegrilde saté van worstjes met 2 verschillende huisgemaakte konfituren ( witloof en ajuin)
brochette with small Belgian grilled sausages with two home made jams (Belgian endives and onions) -
Croquettes aux crevettes grises faites maison 18.50€
Huisgemaakte grijze garnaalkroketten
Home made grey shrimps croquettes -
Croquettes au fromages d’Abbaye façon du chef 16.90€
Abdijkaaskroketten op kok’s wijze
Abbey cheese croquettes made the chef’s way -
Feuilleté d’escargots au beurre à l’ail 16.00€
Bladerdeeg gevuld met slakken in looksaus
Flaky pastry with snails and a garlic butter sauce -
Brochette de scampis grillés sur sa sauce au curry 20.00€
gegrilde scampis op zachte curry saus
Grilled prawns with a curry sauce
Les entrées accompagnées de frites et augmentées de 3.50€ peuvent être prises comme plat uniquement le midi
Voorgerechten vergezeld van friet en verhoogd met 3,50 € kunnen alleen ‘s middags als gerecht worden gegeten
Starters accompanied by fries and extra charge of 3.50 € can be served as main course only at luch time
Moules de Zélande ( en saison)
Zeelandse Mosselen ( tijdens het seizoen)
Mussels from Zeeland (seasonal)
-
En entrée: Gratinées au beurre à l’ail 15.80€
Voorgerechten: Mosselen in escargot looksaus
Starter: Mussels with garlic butter sauce -
à la casserole :
Hoofdschotel :
Main course : -
Moules marinières 26.00€
Mosselen natuur
Mussels with vegetables -
Moules au vin blanc 27.00€
Mosselen met witte wijn
Mussels prepared with white wine -
Moules sauce provençale 28.00€
Mosselen « à la provençale »
Mussels in a provençale sauce -
Moules sauce à l’ail et crème 28.50€
Mosselen met look, room saus
Mussels with garlic and cream sauce -
Moules aux chicons et à la bière blanche et crème 29.00€
Mosselen met witloof en wit bier, room saus
Mussels with Belgian endives and with Belgian white beer, cream saus
TOUTES NOS CASSEROLES DE MOULES SONT ACCOMPAGNÉES DE FRITES FRAÎCHES « MAISON »
ALL OUR MOLD POTS ARE ACCOMPANIED WITH FRESH « HOME FRIES »
AL ONZE MOSSELEN WORDEN BEDIEND MET VERSE HUISGEMAAKTE FRIETEN
LUNCH DU JOUR
DAGSCHOTEL
DAY MENU
2 services
20.00€
Plat mijoté
Stoofgerecht
Stew
-
La carbonnade Flamande à la bière de Maredsous 24.00€
Stoofvlees bereid met Maredsous bier
Flemish beef stew flavored with Maredsous
Viandes
Vleesgerecht
Meat
-
Filet américain préparé minute, frites, salade, (Steak Tartare ) 21.00€
Verse bereide américain, frieten en sla
Filet américain, french fries and salad (Tartat-Raw meat) -
Filet de porc à la bière et au fromage d’Orval 25.50€
Varkensfilet bereid met bier en Orvalkaas
Filet of pork prepared -
Steak de boeuf aux deux poivres, créme 26.50€
Beefsteak met twee pepers, roomsaus
Beefsteak with two peppers, creamsaus -
Steak de boeuf aux champignons, créme 26.50€
Beefsteak met paddestoelen, roomsaus
Beefsteak with a mushrooms sauce -
Steak de boeuf Breughel, émincé de légumes, Genièvre, créme 26.50€
Beefsteak met Breughel en groentjes, jenever, roomsaus
Beefsteak met Breughel with vegetables and cream sauce -
Steak de boeuf à la sauce provençale 26.50€
Beefsteak met provencalse saus
Beefsteak « provençale » -
Steak de boeuf » Sainte-Catherine » échalote, paprika, tomate, vin blanc, crème 26.50€
Beefsteak « Sint-Katelijn » met sjalot, paprika, tomaten, witte wijn en roomsaus
Beefsteak « Sainte-Catherine » -
Steak de boeuf aux fromage Belges et à la Gueuze ‘ Cantillon », crème 27.50€
Beefsteak bereid met Belgische kazen en met Gueuze ‘Cantillon’, roomsaus
Beefsteak with Belgian cheese and gueuze » Cantillon », Creame sauce -
Entrecôte grillée, beurre maître d’hôtel, salade mixte 29.00€
Gegrilde entrecôte, kruidenboter en gemengte sla
Grilles entrecôte, butter with herbs, mixed salad
Exclusivité
Exclusiviteit
Exclusivity
-
Filet d’agneau en croûte d’herbes 29.00€
Lamsfilet bereid in kruidenkorst
Lamb filet in a crust of herbs
Poissons
Visgerechten
Fish
-
Pavé de saumon à la bière de Hoegarden, légumes, pommes natures, crème 26.50€
Zalmfilet bereid met wit bier van Hoegarden, groenten,gekookte aardappelen, roomsaus
Salmon steak, with Hoegarden beer, vegetables, steamed potatoes, cream sauce -
Filet de cabillaud aux chicons légumes, pommes natures, crème 27.50€
Kabeljouwfilet met witloof, groenten,gekookte aardapellen, roomsaus
Cod steak with the Belgian endives, vegetables, steamed potatoes,cream sauce -
Anguilles au vert parfumées à l’ail, frites 30.00€
Paling in het groen, frieten Eels on a green
garlic sauce, french fries -
Duo de solettes aux crevettes grises d’Ostende légumes, pommes natures, crème 29.90€
Duo van tongetjes met oostendse grijze garnalen, groenten, gekookte aardappelen, roomsaus
Solettes with Ostende gray shrimps, vegetables, steamed potatoes, cream sauce -
Waterzooi de la mer, trio de poissons du jour, légumes, pommes natures, crème 30.00€
Viswaterzooie
Fish waterzooi, a miw of 3 fishes of the day, vegetables stew in a cream sauce, steamed potatoes
Volailles
Gevogelte
Poultry
-
Vol au vent « maison » au poulet de ferme, frites 24.00€
Vol-au-vent met hoevekip, frieten
Puff pastry filled with chicken breast and mushroom -
Pintadeau aux cerises et à la kriek, croquettes 25.00€
Parelhoen met kriek bier en kersen, krokettes
Guinea fowl roasted, cherry beer and cherries, potato croquettes -
Waterzooi à la gantoise, pommes natures 24.00€
Gentse waterzooie
Chicken waterzooi, vegetables stew in a cream sauce, steamed potatoes
Suppléments
Supplementen
Supplement
-
Salade mixte maison 6.90€
Gemende sla
Mixed salad -
légumes du jour 7.50€
Seizoengroenten Vegetables of the day
-
Frites 3.50€
Frieten
French fries -
Sauce 4.00€
Saus
Sauce
Desserts
Nagerechten
Desserts
-
Mousse au chocolat noir faite maison 8.50€
Huisbereide chocolade mousse
Home made chocolate mousse -
Dame Blanche Glace vanille avec Chocolat chaud et Chantilly 9.50€
Dame blanche vanille ijs met warme chocolade en vanille ijs
Dame blanche vanilla ice cream with hot chocolate sauce, whipped cream -
Glace au spéculoos 9.50€
speculoos ijs
speculoos ice cream -
Trio de glace chocolat, vanille et moka 9.00€
Ijstrio
Trio of ice cream -
Panaché de sorbets 10.00€
Panaché of sorbet
Palets of sorbets -
Profiteroles au Chocolat chaud et glace vanille 9.50€
Profiteroles met warme chocolade en vanille ijs
Profiteroles with hot chocolate and vanilla ice cream -
Crème brûlée parfumée 9.50€
Crème brûlée bereid met Chimay bier
Crème brûlée The Chimay’s way -
Coupe » La Villette » glace mokka, café, liqueur de café Chantilly 9.50€
Coupe » La Villette » moka ijs, warme koffie, koffie likeur, slagroom
Coupe » La Villette » moka ice cream, coffee, coffee liqueur, whipped cream -
Crêpe bruxelloise glace spéculoos, chocolat chaud 9.50€
Brusselse huisbereide pannekoek speculoos ijs, room, slagroom
Home made pancake from Brussels, speculoos ice cream, hot chocolate -
Assortiment de fromages belges 12.00€
Assortiment belgische kazen
Assortment of belgian cheeses
TOUT NOS DESSERTS SONT PRÉPARÉS « MAISON »
AL ONZE DESSERTEN ZIJN HUISGEMAAKT
ALL OUR DESSERTS ARE HOME MADE
-
Irish Coffee 11.00€
-
Café/ Décaféiné 3.50€
Koffie/ Cafeïnevrij
Coffee/ Decaffeinated -
Cappuccino 3.90€
-
Thé - infusion 3.50€
Tea - Infusie
Tea - Infusion